Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Απαξιώστε τους Έλληνες TV-Δημοσιογράφους v.2

Αναδημοσιεύω μια διαμαρτυρία έκκληση ενός ανθρώπου ο οποίος φαντάζομαι εκφράζει πάρα πολλούς από εμάς. Το βρήκα τυχαία ψάχνοντας όπως όλοι μας αυτές τις ημέρες στο Internet μήπως και βρούμε μια σωστή πληροφόρηση, μια αντικειμενική εικόνα.

Ο συντάκτης λέγεται Βασίλης Τσούγκαρης και δηλώνει Εθελοντής Πυροσβέστης, Δημοσιογράφος.

Για ακόμα μια φορά η χώρα καίγεται, καταστρέφεται ότι έχει απομείνει, όμως τώρα θρηνούμε εκτός από την φύση, εκτός από τις περιουσίες του κόσμου, , και ανθρώπινες ζωές!

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ.

Όλοι αυτό δήλωσαν, όλοι αυτό επιβεβαίωσαν, όλοι γι αυτό μιλούν. Και η ΚΟΛΑΣΗ ήρθε στην Ελλάδα. Το καταστροφικό έργο της φωτιάς έγινε ευκολότερο από τους ισχυρούς ανέμους, που καθήλωσαν στο έδαφος τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, και «έσπρωξαν» τις φλόγες προς κάθε κατεύθυνση με μεγάλη ταχύτητα. Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν απ’ όλη την Ελλάδα, στρατός, εθελοντές, αλλά…. Ήταν ανθρωπίνως ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αντιμετωπιστούν τα δυο «στοιχειά», ο αέρας και η φωτιά.

ΕΝΕΝΗΝΤΑ χιλιόμετρα μέτωπο φωτιάς. Πόση πυροσβεστική δύναμη χρειάζεται; Το υπολόγισε κάνεις αυτό από τους «μεγαλοδημοσιογράφους» μπουρδολόγους, που πήραν στα χέρια τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ, και άρχισαν να βγάζουν τηλεφωνικά την όποια κυρία ΡΟΥΛΑ, ΤΟΥΛΑ, και όλα τα εις ΟΥΛΑ; Και να λένε ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ πυροσβεστικά οχήματα. Τα πυροσβεστικά, υπήρχαν, αλλά κανείς δεν είπε σε ΠΟΣΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μέτωπα φωτιάς έπρεπε να επιχειρήσουν! «Και άμα είσαι καλός, θα σου δείξω και πτώματα»… Αυτό το κομμάτι από το γνωστό τραγούδι, χθες το βράδυ είχε την τιμητική του. Η δημοσιογραφική ΑΛΗΤΕΙΑ και ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Από Βερύκιους, και ένα σωρό άλλους Ξερόλες που από την ασφάλεια των κλιματιζόμενων γραφείων τους ανέλυαν, και έκαναν «καυτές ερωτήσεις» σε εκείνους που ήταν πλάι στους 700 βαθμούς κελσίου ρισκάροντας την ζωή τους. Και πάλι μέσα σε μια βραδιά, ΟΛΟΙ έγιναν ειδικοί ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ, και σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, ΑΝ γινόταν κάποια πράγματα όπως ΕΚΕΙΝΟΙ με περίσσια «σοβαρότητα» προέτρεπαν έμμεσα, τότε οι φωτιές μέχρι που θα είχαν σβήσει! Σ’ αυτή τη χώρα δεν σεβόμαστε τίποτα, ούτε τους νεκρούς, εκείνους τους ανθρώπους που καήκαν, ούτε εκείνους που κινδυνεύουν να καούν ανά πάσα στιγμή. Αλήθεια, όλοι αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι, βρεθήκαν ποτέ πλάι σε μέτωπο φωτιάς, εκεί που ο ειδικός κύριος Βερύκιος, και ο όποιος Βερύκιος, ήθελε να παραταχτούν οι στρατιώτες με τα πτυοσκάπανα;


Ένοιωσαν ποτέ τον ΚΑΥΤΟ ΑΕΡΑ της φωτιάς να τους κόβει την ανάσα κολλώντας επάνω τους τα ρούχα που λίγο ακόμα και θα λαμπάδιαζαν; Το να κάνεις «αναλύσεις» πίσω από ένα γραφείο, είναι το πιο ανώδυνο. Το να κάνεις «λούπα» την εικόνα με την φωτιά δίπλα από το σπίτι που καίγεται, είναι ακόμα πιο εύκολο. Το να κατηγορείς όμως εκείνους που ρίχνονται στις φλόγες για να τις πολεμήσουν, είναι ότι πιο ΒΡΩΜΙΚΟ υπάρχει. Μήπως τελικά θα έπρεπε η πυροσβεστική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να ολιγωρήσει, για να δουν οι ειδικοί τι σημαίνει ολιγωρία; Αλλά στην Ελλάδα, μια ζωή άλλος φταίει, και άλλος την πληρώνει, και το πιο εύκολο ΘΥΜΑ είναι η πυροσβεστική. Η πυροσβεστική που στο έλεος των όποιων πολιτικών παιχνιδιών είναι ο μόνιμος «σάκος του μποξ».


Και κοντά σε όλα αυτά, έχουμε και το μικρό «πανηγυρακι» που γίνεται. Όλους τους περίεργους, που θα πάνε να δουν τις φλόγες, και θα κλείσουν τους δρόμους εμποδίζοντας την διέλευση ων πυροσβεστικών οχημάτων, και διακινδυνεύοντας και την ζωή τους ακόμα. Είδαμε όλοι τα παρκαρισμένα με ανάμενα αλάρμ αυτοκίνητα. Μόνο το Μαλί της γριάς έλειπε. Για τους πολιτικούς, και για τον Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, δεν θα κάνω κανένα σχόλιο.


Τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, τα λένε όλα, και καλά θα κάνει ο κόσμος να εξετάσει την πραγματικότητα ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ από τους όποιους ειδικούς που εξυπηρετούν συμφέροντα. Η ώρα είναι τέσσερις και δέκα το πρωί, η ομάδα εθελοντών της πυροσβεστικής είναι σε ετοιμότητα να αναχωρήσει για τον τόπο της καταστροφής για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις πυρόσβεσης. Εμείς οι εθελοντές πυροσβέστες, πέρα από συμφέροντα, βιώνουμε την πραγματικότητα εκείνη που ΚΑΝΕΝΑ κανάλι, κανείς πολιτικός δεν τολμά να φέρει προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Ναι, έχουμε ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ. Ξέρουμε τους δολοφόνους.

Ας αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: